Η Σπηλιά του Δράκου

Η εντυπωσιακή Σπηλιά του Δράκου είναι ένα μέρος που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε. Το εσωτερικό του διαμορφώνουν οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες με τις ιδιαίτερες μορφές τους αλλά την ομορφιά του συμπληρώνουν και τα υδάτινα τμήματα, που επικοινωνούν μεταξύ τους και με τη λίμνη της Καστοριάς.

Γιατί όμως η Σπηλιά ονομάστηκε έτσι; Σύμφωνα με το Μύθο πριν από πολλά πολλά χρόνια η Σπηλιά ήταν χρυσορυχείο κι έκρυβε αμύθητους πλούτη. Το χρυσό όμως τον φυλούσε ένας φοβερός Δράκος. Ο Βασιλιάς Κάστορας υποσχέθηκε πως θα χάριζε τιμές και δώρα σε όποιον τολμούσε να μπει και να εξοντώσει το θηρίο. Ένας θαρραλέος νέος πράγματι μπήκε, πάλεψε σκληρά και κέρδισε το Δράκο κι έφερε χαρά και ηρεμία στους πολίτες. Μαζί με τον Βασιλιά θαύμασαν το εσωτερικό της Σπηλιάς αλλά οι δαυλοί μετά από λίγο έσβησαν και ακούστηκε μια φωνή: “Εκείνος που θα σκύψει να πάρει μια χούφτα της λάσπης που πατάει, θα το μετανιώσει. Αλλά και εκείνος που δεν θα πάρει, πάλι θα το μετανιώσει”. Στο φως του ήλιου εκείνοι που τόλμησαν να γεμίσουν τις τσέπες τους είδαν πως δεν κρατούσαν λάσπη μα υγρή χρυσόσκονη.

Σήμερα το Σπήλαιο δεν θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά έναν Δράκο, αν και πολλοί μικροί εξερευνητές επισκέπτονται το σπήλαιο με την ελπίδα να τον δουν και να τον νικήσουν, αλλά θα σας προσφέρει αναμφισβήτητα ένα υπέροχο θέαμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.