Dragon Cave

The astonishing Dragon Cave is a place you should definetely visit. Beautiful stalagmites and stalactites decorate its inside. The scenery is enhanced with the little lakes, connected to its other and to the lake of Kastoria.

Γιατί όμως η Σπηλιά ονομάστηκε έτσι; Σύμφωνα με το Μύθο πριν από πολλά πολλά χρόνια η Σπηλιά ήταν χρυσορυχείο κι έκρυβε αμύθητους πλούτη. Το χρυσό όμως τον φυλούσε ένας φοβερός Δράκος. Ο Βασιλιάς Κάστορας υποσχέθηκε πως θα χάριζε τιμές και δώρα σε όποιον τολμούσε να μπει και να εξοντώσει το θηρίο. Ένας θαρραλέος νέος πράγματι μπήκε, πάλεψε σκληρά και κέρδισε το Δράκο κι έφερε χαρά και ηρεμία στους πολίτες. Μαζί με τον Βασιλιά θαύμασαν το εσωτερικό της Σπηλιάς αλλά οι δαυλοί μετά από λίγο έσβησαν και ακούστηκε μια φωνή: “Εκείνος που θα σκύψει να πάρει μια χούφτα της λάσπης που πατάει, θα το μετανιώσει. Αλλά και εκείνος που δεν θα πάρει, πάλι θα το μετανιώσει”. Στο φως του ήλιου εκείνοι που τόλμησαν να γεμίσουν τις τσέπες τους είδαν πως δεν κρατούσαν λάσπη μα υγρή χρυσόσκονη.

Well, we can't really promise you will see the Dragon today, although a lot of young adventurers come hoping to see and defeat it, but we can promise you will undoubtely enjoy the mesmerizing view.

Leave a Reply

Your email address will not be published.